dinsdag 17 januari 2012

PIPA POPA, PIPO maatregelen

Jammer dat we merken dat er mensen zijn, die niet gehinderd door enige vorm van kennis en inzicht, besluiten nemen die schadelijk zijn voor het internet als communicatie-medium. In de states zijn er enkele wetsvoorstellen gedaan welke het mogelijk moeten maken om toegang tot sites onmogelijk te maken, wanneer hier auteurs-rechtelijk werk op 'illegale' wijze wordt aangeboden.

Nu is het al jaar en dag zo, dat commerciele bedrijven en bepaalde instellingen dagelijks gebruik maken in hun jacht op illegaal verspreiden, van software welke Open Source is, of onderdelen en/of concepten hieruit. Hier betalen instellingen als BREIN/BAF en al die anderen, niets voor. Wat ze wel doen, is meeliften! Gebruik maken van software welke initieel niet bedoeld is om dit soort acties mee uit te voeren.

Wat de 'entertainment industrie' voor de gein even vergeet, is dat heel veel technologieen die zij gebruiken, ook voort komt uit vrij denken, en dit als open source publiceren. Wat ik hiermee wil zeggen? Dat je wel een vreselijke sukkel moet zijn als je in 'je eigen nest schijt'. Niet alleen de 'ondeugende' burger wordt het gedrag van de entertainment industrie zat. Ook ontwikkelaars worden het nu moe. Het gevolg is dat innovatie van digitale recherche tooling (bijna) onbetaalbaar zal worden omdat dit alleen nog geproduceert gaat worden door commerciele bedrijven. En dit gaat haar weerslag hebben op de veiligheid van netwerken. Het is nu al bekend dat er regelmatig 'digitale' aanvallen plaats vinden. Wanneer het, mede dank zij de entertainment industrie, onbetaalbaar wordt om (bijvoorbeeld) ziekenhuizen te beveiligen en hier doden door gaan vallen, zul je merken dat de entertainment industrie 'zich van geen kwaad bewust' zal zijn en rustig doorgaat met het verkopen van sprookjes.
Misschien dat het tijd wordt dat de entertainment industrie een halt wordt toegeroepen. Niet alleen door te protesteren tegen de PIPO-achtige voorstellen in de USA, maar ook door actie! Zoek bijvoorbeeld uit of jouw provider zaken doet met Brein. Vraag jouw ISP om alle IP adressen van brein richting jouw systeem te blokkeren omdat je het vermoeden hebt dat brein bezig is met computer-criminaliteit. Je mag namelijk legaal 'vermoedens' hebben en uitten! Dat doet brein zelf namelijk ook! En anders drammen ze net zo lang totdat iemand naar ze luistert.

Downloaden is, ten tijde dat ik dit blog schrijf, nog steeds legaal. De entertainment industrie heeft zelf in de afgelopen decennia bewezen dat ze er niets van snappen en er een potje van maken. Of bent u vergeten dat bepaalde cd's van SONY niet af te spelen waren op grote aantallen spelers vanwege de perfecte beveiliging? En moet ik nog even onder de aandacht brengen dat de stichting thuiscopie ook nog bergen geld heeft liggen, binnen geschraapt met de toeslag op 'lege media' als cassettebandjes, cd's, dvd's en blueray schijven? Geld waarvan ze niet weten aan wie ze dat moeten betalen? Iets meer dan een paar miljoen euro?

En, wie geeft BREIN het recht om ongevraagd met hun propaganda mijn huiskamer te vervuilen wanneer ik een gekochte DVD/Blueray afspeel? Propaganda die ik NIET door kan zappen! Die ik ongevraagd door de strot geduwd krijg, terwijl ik de DVD/Blueray heb aangeschaft? Er staat nergens in de wet dat ik verplicht naar dit soort zaken MOET kijken. En als dat wel zo is, laat brein mij deze wetgeving maar eens mailen!

Kortom, stomp niet af, maar stomp eens terug! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten