maandag 7 mei 2012

Diabetesforum: Hoe bedoel je, autoritair en totalitair?

Er af getrapt....

Zo, vandaag is het eindelijk zover! Mijn vrouw is door de forum-gestapo van het diabetesforum getrapt. Waarom? Omdat mijn vrouw kritisch was met betrekking tot een aantal zaken! Kritiek wordt door het autoritaire kliekje van het forum niet getolereerd. Zelfs niet wanneer er met bewijs onderbouwd wordt dat wat een forumbeheerder schrijft, fout is.

Enkele voorbeelden van het gedrag van de forumbeheerders:

  • Het meten met 2 maten. Door beheerders werd te pas en te onpas reclame gemaakt, terwijl forum leden dit niet mogen. Leden die dit wel hebben gedaan zijn gewaarschuwd. Wanneer de leden verwezen naar de reclame die door de forum-beheerder(s) gemaakt werd, werd een ban ingesteld. Zo snoer je dus critici de mond.
  • Leden die kritisch naar informatie kijken en hierop antwoorden worden monddood gemaakt. Bijvoorbeeld de discussie over Metformine. Zo wordt door forum beheerder(s) nog steeds geroepen dat het gebruik van metformine geen hypo kan veroorzaken, terwijl uit praktijk blijkt dat dit wel het geval is. Discussie hierover is niet mogelijk en resulteert in waarschuwingen en/of een ban door de beheerders.
  • Omdat het als nieuw lid niet mogelijk is om een 'persoonlijk bericht (PB)' te sturen, kun je hun ook niet wijzen op beveiligings-lekken in o.a. MySQL en het niet gebruiken van een SSL certificaat op de site, zodat nu iedereen 'mee kan kijken' hoe je inlogt. Misbruik ligt op de loer! Je moet dan hemel en aarde bewegen om e.e.a. geregeld te krijgen, omdat een goedbedoelende MCSE-er geen verstand heeft van het beveiligen van een Linux systeem en er dus heel fout gereageerd wordt. Misschien had ik e.e.a. achteraf niet moeten melden bij de DVN, maar gewoon een klacht in moeten dienen bij de registratie-kamer en aangifte moeten doen van 'gelegenheid geven tot identiteits-diefstal' . 
  • Praten over prijzen mag ook niet! Mijn vrouw heeft op het forum een waarschuwing gehad terwijl bij KASSA mooi weer wordt gespeeld door de DVN!
Zo kan ik nog nog wel even door gaan. Kritiek op, of niet welgevallige informatie wordt dus kogelhard afgestraft door de beheerders van het forum. Het lijkt wel op de censuur die toegepast werd in de periode 1940-1945 door de toenmalige bezetter! Heel veel kritische leden zijn al uit zichzelf weggegaan, of zijn van het forum afgetrapt. Onder het mom van 'het zijn vrijwilligers' worden de personen achter het forum afgeschermd wanneer je bijvoorbeeld gaat klagen bij de DVN. Er wordt niet daadwerkelijk gekeken naar het functioneren van de beheerders. 

Met goedbedoelde lapmiddeltjes worden mensen die kritiek hebben en dit via de DVN spelen, zoet gehouden. Er wordt een halfbakken poging gedaan om een SSL certificaat te installeren, maar hierbij wordt geen rekening gehouden dat content die niet op servers met deze URL staat, dan foutmeldingen gaat genereren. Hieruit blijkt maar weer dat er totaal geen kennis aanwezig is in het implementeren en beheren van SSL certificaten. Laat staan dat men het gehele principe begrijpt van een 'secure site' (NOT!). En dat voor een aanhangsel van een vereniging die een EPD wil draaien! Ik vraag me af hoe dat afgeschermd wordt en of dit aangemeld is bij de registratie-kamer?

De DVN schrijft zelf op de site:

Wilt u online ervaringen rondom diabetes uitwisselen? Dat kan op het Diabetesforum van DVN. Deelnemen aan het forum is een laagdrempelige manier om ervaringen te delen met andere mensen met diabetes en te praten over wat je bezighoudt .



Nou, praten over wat je bezig houd, hoef je op het forum dus niet te proberen! Als je niet voldoet, donderen ze je er dus uit.

Zinnen als 'ik kan geen PB (persoonlijk bericht) sturen' worden door de beheerders gezien als 'bediscussieren'  van moderatie-maatregelen. Ik noem dit spijkers op laag water zoeken.... Als je een hond wilt slaan, vind je altijd wel een stok om mee te slaan! En dat slaan hebben ze tot kunst verheven bij het forum! Gelukkig is die ranzige foto van een van de beheerders er nu ook af! Dacht zeker dat ze een MILF is ofzo? Ik werd er alleen maar misselijk van.... Niet dat die nieuwe foto nu een verbetering is! 

Er gelden bepaalde richtlijnen voor forum-beheerders en/of moderatoren. Zie bijvoorbeeld de wikipedia pagina hierover. Denk je dat dit wordt gehanteerd? Niet echt. Totalitair en autoritair gedrag zijn schering en inslag. 

Sta ik alleen in mijn verwijten? Nee hoor! Zie hier bijvoorbeeld een link waarbij duidelijk aangegeven wordt hoe er over de forumbeheerders wordt gedacht! 

Enige quotes vanaf het internet over forumbeheerders:

Ook ik werd gek van de koningin van dat forum, €lise genaamd

Tja elise....mijn dikke vriendin.....troost je ik heb er al jaaaaaaaaaaaaren een ban nadat ik er medebeheerder ben geweest, maar in dat beheerteam achter de schermen mochten wij onze mening ook al niet verkondigen.

omdat elise nog altijd machtbelust is......daarom!!!


Na 3 minuten zoeken heb je een berg hits, pagina's die in geuren en kleuren beschrijven wat voor machtswellusteling(en) er achter het forum zitten. 

En wat het meest zielige aan het hele verhaal is? Dat de DVN er niets aan doet, terwijl hun goede naam te grabbel wordt gegooid door een slechte reincarnatie van STALIN. Nu is bekend dat autoritarisme ook een aandoening is. Zouden bepaalde beheerders van het forum hier collectief aan leiden? Mogelijk dat narcisme ook aanwezig is:
Om zich te beschermen tegen kritiek heeft een narcist niet veel aandacht voor de mening of de gevoelens van anderen en zo vaak een onderontwikkeld inlevingsvermogen. Het hebben van een narcistische persoonlijkheid kan daardoor een bezwaar vormen bij de uitoefening van bepaalde functies waarbij anderen dienen te worden beoordeeld.
Alle uitingen van in ieder geval 1 van de beheerders hebben een duidelijke narcistische inslag. De DVN zou er dan ook goed aan doen om het forum over te dragen aan professionals, of zich er van te distantiëren. Ik kan mij niet voorstellen dat de DVN een vereniging is die rechts-ongelijkheid, censuur, discriminatie en machtsmisbruik gekoppeld wil zien aan haar naam. Maar goed, blijkbaar wordt, als je verder kijkt op het internet, de DVN gerund door een stel geitenwollen sokken die absoluut geen weet hebben van hoe het er op het forum aan toe gaat. En alleen luisteren naar de incrowd van de DVN, waaronder de bewuste forum-beheerder(s). Ze zijn als de 3 aapjes: Horen, Zien en Zwijgen..... Als je het negeert, bestaat het toch niet?

By the way, de DVN slaat de plank ook fijn mis! Per jaar opzeggen met 2 maanden opzegtermijn mag wettelijk niet meer!

*** Alles op deze pagina zijn feiten of is mijn mening. Hierbij beroep ik mij op mijn grondwettelijke recht mijn mening te mogen verkondigen ***
Merk hierbij op dat het plaatsen van quotes alleen de mening van anderen weerspiegeld en mij niet aangerekend kan worden.



1 opmerking:

  1. Ik was benieuwd naar je email adres, heb geen zin in een G+ acc

    Ben zelf al een week of 4 bezig met een petitie, deel jou ervaringen!

    Heb zelf ook een link naar deze site

    kom ook eens naar http://www.petities24.com/dvn_forum_leden_van_het_diabetesforumnl

    Groetjes MartinJan

    BeantwoordenVerwijderen